Irene Paredes visszatért a válogatotthoz

A klubfutball újabb kéthetes szünetre vonul a nőknél, a spanyolok szövetségi kapitánya Jorge Vilda pedig ennek megfelelően kihirdette a Norvégia, illetve Kína elleni keretet. A meglepetés, hogy a névsorban megtaláljuk a Barcelona középhátvédjének, Irene Paredesnek a nevét is. Egyre csak közeleg a nyári világbajnokság a nőknél, a mostani az utolsó válogatott szünet a nagy tornát […]

A klubfutball újabb kéthetes szünetre vonul a nőknél, a spanyolok szövetségi kapitánya Jorge Vilda pedig ennek megfelelően kihirdette a Norvégia, illetve Kína elleni keretet. A meglepetés, hogy a névsorban megtaláljuk a Barcelona középhátvédjének, Irene Paredesnek a nevét is.

Egyre csak közeleg a nyári világbajnokság a nőknél, a mostani az utolsó válogatott szünet a nagy tornát megelőzően, így hatványozottan fontos, hogy a szövetségi kapitány mely játékosoknak küld behívót. Jorge Vilda is kihirdette a spanyoloknál az utolsó két felkészülési mérkőzésre szánt keretét, benne egy meglepetéssel: Irene Paredesszel. A Barcelona középhátvédje, bár tizenöt társával ellentétben nem küldött levelet a szövetségnek, de közösségi oldalán támogatta őket, így mindenképpen érdekesen hat a jelenléte. Paredes kivételével viszont egyetlen másik Barcelona-játékos sem tagja a keretnek a szövetség ellen felszólalók közül.

„Irene egy olyan játékos, aki támogatja a csapatot, elkötelezett a válogatott iránt, sokat segíthet nekünk, efelől nincs kétségem. Arról viszont továbbra sem vagyok hajlandó nyilatkozni, milyen beszélgetések zajlanak a színfalak mögött, mivel ezek csak ránk tartoznak. Úgy véltük, hogy ez a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy ismét behívjuk őt.” – mondta Vilda a sajtótájékoztatón.

A Barcelonából behívót kapott még Salma Paralluelo, Jana Fernández és Laia Codina. A spanyolok április 6-án Norvégiával játszanak, 11-én pedig Kína ellen zárják a felkészülést.

 

További tartalmak: