Újabb csapatot segítettek ki: Valladolid – Barcelona 3:1!

Újabb vesztes bajnokin van túl a Barcelona, ezúttal a kiesés elől menekülő Valladolid győzött hazai pályán 3-1-re.

Zsinórban második vereségét szenvedte el a Barcelona, mely a bajnoki címe megszerzése óta még nem nyert mérkőzést, ezúttal a Valladolid gázolt át hazai pályán Xaviékon. Meglehetősen felforgatott védelemmel és középpályájával álltak fel a katalánok, Eric García a védekező középpályás posztján kapott lehetőséget, de játszott Marcos Alonso, Sergi Roberto és Pablo Torre is.

A vezetést már a második percben megszerezték a hazaiak, Christensen talált saját kapujába, miután rosszul próbált meg tisztázni. 1-0! A folytatásban is jóval élesebbnek tűntek a hazaiak, a 22. percben pedig megduplázta előnyét Paulo Pezzolano. Eric García buktatta a tizenhatoson belül Gonzalo Platát, a büntetőt pedig Larin vágta be. 2-0! A második bekapott gól után több komoly lehetőséget is kidolgozott a Barcelona, a La Masián nevelkedő Jordi Masip azonban mindegyiknél állta a sarat.

A második játékrészben aztán teljesen eltűnt a sebesség és a kreativitás a csapatból, így nemhogy nem szépítettek Xaviék, hanem még kaptak egy harmadikat is, ezúttal a büntetőt összehozó Plata vette be a szünetben csereként beálló Iñaki Peña kapuját. 3-0! A mérkőzés ezzel végérvényesen eldőlt, a szépségtapaszt jelentő gólt legalább Lewandowski lévén megszerezték a vendégek a 84. percben, kialakítva ezzel a végeredményt.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: