Arda Güler ügye egyre komolyabban vehető

A 18 éves tehetség az elmúlt szezonban 35 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 6 gólig és 7 gólpasszig jutott, nemrég pedig megszerezte első gólját a török felnőtt válogatottban is.

A török futball egyik legnagyobb reménységének, Arda Gülernek a nevét egyre többször hallani a Barcelonával összefüggésben, ami nem is meglepő, hiszen egy rendkívül tehetséges játékosról beszélünk. Azt követően pedig, hogy a katalánok új sportigazgatója, Deco nemrég Isztambulban tárgyalt csak még inkább elhihető: a Barça érdeklődése Güler iránt valós és komolyan vehető. Az utazást a napokban Joan Laporta is megerősítette egy interjúban.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Güler szerződtetéséhez jelenleg a Barcelona áll a legközelebb, ők is tették a legtöbb erőfeszítést ezért, a tárgyalásokban pedig komoly előrelépést hozott Deco látogatása, aki nagyon kedveli a török játékmestert. A Fenerbahçe szeretné megtartani a 18 esztendős játékost, de tudja, nehéz dolga lesz, mivel kivásárlási ára csupán 17,5 millió euró, ehhez persze érdemes hozzászámolni még a különféle jutalékokat.

A Barcelona a kiszivárgott információk alapján 2 részletben fizetné az összeget, egy évre pedig még Törökországban hagyná a játékost, ez pedig a Fenerbahçe számára is szimpatikus döntés lehetne, akik a következő szezonban majd a Konferencia Ligában szerepelnek. Güler így csak a 2024/25-ös szezonban tenné át székhelyét Barcelonába.

Ami a többi érdeklődőt illeti, a Real Madrid egyelőre a háttérben figyeli az eseményeket, a rivális mellett még ott van versenytársnak a Dortmund, a Milan és a Sevilla. Joan Laporta nem is titkolta, feltett céljuk, hogy minél gyorsabban lezárják Arda szerződtetését, aki a mögöttünk hagyott idényben 35 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 6 gólig és 7 gólpasszig jutott, nemrég pedig megszerezte első gólját a török felnőtt válogatottban is. Átlag feletti cselezőkészsége, kiváló látása és döntéshozatala Xavit is meggyőzte arról, hogy helye lenne a csapatban, mely egyszerre társítja a rutinos klasszisokat a jövő tehetségeivel, ebbe a sorba tartozna Vitor Roque és Arda Güler is.

További tartalmak: