Válságmenedzsment: hosszas megbeszélést tartott a csapat

Az eszmecserén a legaktívabb Ronald Araújo és Marc-André ter Stegen voltak, de konstruktív volt Gündogan, illetve Lewandowski is.

Kedden folytatódott a Barcelona elmúlt hetekben látott gyengélkedése, ezúttal a Shaktar Donetsk ellen. Xavi csapata képtelen volt betalálni, ellenben a védelem egyszer komolyan kihagyott, ezt pedig góllal büntették meg az ukránok. Az együttes játéka elérte az eddigi mélypontot, erről a vezetőedző is beszélt a találkozó utáni sajtótájékoztatóján. Mint mondta, mentálisan mélyponton vannak, és ebből minél előbb ki kell kecmeregniük.

A Xavihoz közel álló Javier Miguel ma délután pedig arról írt, hogy a csapat egy 45 perces megbeszélést tartott zárt ajtók mögött, ahol mindenki elmondhatta a véleményét a kialakult helyzetről. Az AS újságírójának elmondása szerint az eszmecserén a legaktívabb Ronald Araújo és Marc-André ter Stegen voltak, de konstruktív volt Gündogan, illetve Lewandowski is.

Mint írja, Xavi stábja meg akarta tudni a játékosok nézőpontját is, miért juthattak oda, ahová. Mind a stáb és mind a játékosok arra a következtetésre jutottak, hogy a lehető leghamarabb fel kell állni a padlóról, és el kell indulni felfelé, mivel még semmi sincs veszve, a helyzet visszafordítható.

A csapat célja, hogy az Alavés elleni hétvégi bajnokin demonstrálják is ezt a rajongóknak.

További tartalmak: