Öt perc alatt eldöntötték: Barcelona-Cádiz 2:0!

Az FC Barcelona azok után, hogy két szezonon át képtelen volt hazai pályán nyerni a Cádiz ellen, ezúttal 2-0-ra legyőzte az andalúz csapatot. Az első félidő hajrájában, előbb Sergi Roberto, majd Robert Lewandowski köszönt be. A második játékrészben aztán bátrabb játékának köszönhetően két kapufát is lőtt a Cádiz, ennél messzebb azonban nem jutottak. Olvasóink ezúttal […]

Az FC Barcelona azok után, hogy két szezonon át képtelen volt hazai pályán nyerni a Cádiz ellen, ezúttal 2-0-ra legyőzte az andalúz csapatot. Az első félidő hajrájában, előbb Sergi Roberto, majd Robert Lewandowski köszönt be. A második játékrészben aztán bátrabb játékának köszönhetően két kapufát is lőtt a Cádiz, ennél messzebb azonban nem jutottak. Olvasóink ezúttal is pontozták a mérkőzés főszereplőit.

Ígéretéhez híven belenyúlt a Manchester United elleni kezdőcsapathoz képest Xavi. A kapuban ter Stegen állt, a védelmet ezúttal Koundé, Eric García, Christensen és Baldé alkotta. A középpályán Frenkie de Jong és Gavi mellett ezúttal Sergi Roberto szerepelt. A támadósorban pedig Ansu Fati és Ferrán Torres is esélyt kapott Lewandowski két oldalán.

Az első félidő jókora barcelonai fölényt hozott, a Cádiznak mindösszesen egy-két kontratámadásra futotta erejéből. Ennek ellenére a vezetést csak a játékrész hajrájában tudta megszerezni Xavi csapata. A 43. percben az est folyamán kiválóan egy az egyező Ferrán Torres húzott el a szélen, becselezte magát a tizenhatoson belülre, középre passzolt, ahol Lewandowski lövését még blokkolni tudták a vendégek, a kipattanót azonban már Sergi Roberto belőtte. 1-0! Alig három perccel később pedig már kettővel ment a Barça. Sergi Roberto indult el a tizenhatos környékén középre, letette Lewandowskinak, a lengyel pedig a tizenhatos vonaláról egy kis igazítás után, laposan lőtt gólt. 2-0!

A második félidőben aztán feljebb léptek a vendégek és több lehetőséget is ki tudtak dolgozni, mi több, két kapufáig is eljutott Sergio együttese. A Barcelona túlságosan visszavett a tempóból, Frenkie de Jong lecserélését követően pedig a labdakihozatalokkal is gondjaik akadtak. A vendégek végül nem tudták egyik helyzetüket sem gólra váltani, maradt tehát a két gólos barcelonai előny a hármas sípszó pillanatakor is.

A Barça takaréklángon kipipálhatta ezt az összecsapást, a srácok fejében pedig már a jóval nehezebb, Manchester United elleni visszavágó él, ahol 2-2-es döntetlent követően folytatják a felek Angliában.

A mérkőzés legjobbja: Ferrán Torres (67,6%)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 8

Jules Koundé: 7

Eric García: 7

Andreas Christensen: 8

Alejandro Baldé: 7

Frenkie de Jong: 7

Sergi Roberto: 7

Gavi: 7

Ansu Fati: 6

Lewandowski: 7

Ferrán Torres: 9

Cserejátékosok:

Franck Kessié: 6

Raphinha: 6

Angel Alarcón: 6

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 6,5

A mérkőzés videós összefoglalója:

FC Barcelona – Cádiz CF 2-0

További tartalmak: