A Barça hivatalos közleményben szólította fel lemondásra Javier Tebast

Az FC Barcelona hétfőn délután hivatalos közleményt adott ki a La Liga elnöke, Javier Tebas kapcsán, akiről meglehetősen érdekes hírekkel szolgált a La Vanguardia című katalán lap. A bajnokság első embere gyakorlatilag hatalomra kerülése óta, ahol csak lehet, igyekszik akadályozni a katalán klubot. A hét elején újabb szintet ugrott az FC Barcelona és Javier Tebas […]

Az FC Barcelona hétfőn délután hivatalos közleményt adott ki a La Liga elnöke, Javier Tebas kapcsán, akiről meglehetősen érdekes hírekkel szolgált a La Vanguardia című katalán lap. A bajnokság első embere gyakorlatilag hatalomra kerülése óta, ahol csak lehet, igyekszik akadályozni a katalán klubot.

A hét elején újabb szintet ugrott az FC Barcelona és Javier Tebas ligaelnök közötti ellentét. A katalán La Vanguardia hétfőn reggel megszellőztette, hogy Tebas hamis bizonyítékokat juttatott el az ügyészség számára a Negreira-ügy kapcsán, majd sürgette őket, hogy azokat mihamarabb vizsgálják meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban és minél súlyosabban szankcionálhassa a Barcelonát. Ezt követően természetesen Tebas mindent tagadott közösségi oldalán. A Barcelona mindenesetre hivatalos közleményben válaszolt, követelve, hogy Tebas álljon ki a nyilvánosság elé és tisztázza a helyzetet, illetve mondjon le tisztségéről.

A klub közleménye:

„Tekintettel a La Vanguardiában hétfőn megjelent információk súlyosságára, amelyekben a lap azt állítja, hogy Javier Tebas, a La Liga elnöke hamis bizonyítékok bemutatásával járult az ügyészség elé, hogy vádat emeljenek klubunk ellen, az FC Barcelona legmélyebb felháborodásának, dühének és megdöbbenésének ad hangot.

Emiatt sürgősen követeljük a La Liga elnökétől, hogy jelenjen meg a nyilvánosság előtt, és szolgáljon magyarázattal a kialakult helyzetre, mivel a témában Tebas úr eddig csupán a Twitteren egy fenyegető hangvételű bejegyzést tett közzé. 

Az FC Barcelona, amint azt Joan Laporta elnök megismételte az elmúlt hetekben, úgy érzi, hogy a klub egy médiakampány áldozata lett, olyan események miatt, amelyek meg sem történtek: a Barça soha sem fizetett játékvezetőknek.

Ez a zaklatás médiaforrások és véleményírók egy csoportját érinti, különböző szándékkal, és a La Liga a színfalak mögött folyamatosan szítja a feszültséget a klub ellen, az elnök közreműködésével, akinek a témában csak egy irány létezik: megpróbálni minket elítélni a nyilvánosság előtt, mindezt tények nélkül.

A La Liga elnöke nem először használja a rendelkezésére álló médiafegyvereket az FC Barcelona hírnevének megkárosítására, azonban szokásos hülyeségeivel ellentétben soha nem gondoltuk volna, hogy hamis bizonyítékokkal próbálja meg vádolni klubunkat.

A La Vanguardia által ma közzétett cikk azonban olyan súlyos, hogy a La Liga összes klubjának szemét fel kell hogy nyissa, mivel olyan tettekről van szó, amelyek semmiképpen sem állnak összhangban a La Liga elnökének mindenkori feladatával.

Már csak azért, mert olyan jogkörökkel ruházza fel magát, amelyek nem tartoznak rá, illetve méltóságból és a La Liga elnöki posztjának tiszteletben tartása miatt is, Tebas úrnak le kell mondania posztjáról. Tisztában vagyunk ugyanakkor vele, hogy a La Liga jelenlegi elnöke mindezek ellenére is kitart majd pozíciója mellett, tekintettel az FC Barcelona üldözése iránti rögeszméjére, a folyamatos ellenkezésre, illetve klubunkkal szembeni nyilvánvaló ellenszenvének kimutatására.”

További tartalmak: