A második félidő hozta meg az áttörést: Cádiz-Barça 0-4!

Újabb idegenbeli bajnokit pipálhat ki a Barcelona, mely szombaton délután a sereghajtó, idén még nyeretlen, Cádiz ellen lépett pályára. Xavi csapata remek második félidei játékának köszönhetően végül 4-0-ra nyert. Az andalúz kis csapat komoly fejtörést okozott a katalánoknak az elmúlt két szezonban, ugyanis képtelenek voltak nyerni ellenük, két vereség mellett két döntetlen volt a mérlegük. […]

Újabb idegenbeli bajnokit pipálhat ki a Barcelona, mely szombaton délután a sereghajtó, idén még nyeretlen, Cádiz ellen lépett pályára. Xavi csapata remek második félidei játékának köszönhetően végül 4-0-ra nyert.

Az andalúz kis csapat komoly fejtörést okozott a katalánoknak az elmúlt két szezonban, ugyanis képtelenek voltak nyerni ellenük, két vereség mellett két döntetlen volt a mérlegük. Volt tehát bőven miért törleszteni szombaton.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan arra számítani lehetett, a Cádiz játékosai keményen léptek fel, igyekezték folyamatosan kikényszeríteni a párharcokat, ez pedig sikerre is vezetett nekik az első félidőben, még akkor is, ha némi bírói tévedés, illetve szerencse is vegyült a masszív védekezéssel. A tizedik percben ugyanis már vezethetett volna a Barcelona. Raphinha vette célba okosan a tizenhatos környékéről a rövid sarkot, a labda azonban a kapufáról jött vissza, ezt követően a másik oldalon Ferrán próbálkozott, ő a hosszút célozta, erre Ledesma ért le. A 38. percben aztán elmaradt egy büntető. Álex Baldé cselezett kifelé a tizenhatos sarkánál, Alejo pedig két kézzel megragadta a fiatal balhátvédet és feltartotta. Carlos del Cerro Grande játékvezető sípja nem jelzett büntetőt, a videóbíróval sem nézték meg az esetet, hiába reklamált hevesen Xavi is. Az első játékrészben tehát nem született gól.

A második félidőben aztán némi javulás érezhető volt a Barça játékán, a szerencse pedig ezúttal melléjük állt. Az 55. percben Raphinha vette észre az üres területbe mozgó Gavit, aki azonnal középre gurított, a labda kipattant a kapusról, így került Frenkie de Jong elé, aki az üres kapu előtt nem hibázott. 0-1! A vezető találat után röviddel hármas cserét húzott meg Xavi: érkezett Lewandowski, Pedri és Dembélé is. A lengyelnek pedig nyolc percre volt mindössze szüksége ahhoz, hogy ünnepelhessen. Bellerín indult meg a szélen, indította Raphinhát, aki a kapuhoz érve bepasszolta középre a labdát, ahol Frenkie de Jong zavarta meg Ledesmát a védésben. A labda tovább csorgott szerencsésen, erre pedig Lewandowski csapott le a leggyorsabban, becsúszva juttatva azt a kapuba. 0-2! Eldőlt a mérkőzés.

A 82. percben szomorú történéssel folytatódott az eseménysorozat. A lelátón az egyik néző szívinfarktust kapott, hosszú percekig küzdöttek az életéért, a játékosok pedig egy ideig a pályán figyelték az eseményeket, egyesek imádkoztak a szurkoló életéért, akit újra kellett éleszteni. Mikor látható volt, hogy gyors megoldás nem lesz, a csapatok pedig bevonultak az öltözőbe. Röviddel ezt követően a Cádiz elnöke, Manuel Vizcaíno megerősítette, hogy a beavatkozás sikeres volt, a néző állapotát stabilizálták és mentőautóval kórházba szállították. A találkozó pedig közel félórás kihagyást követően folytatódott.

A hátralévő percekben egyre feljebb merészkedett a Cádíz a szépítés érdekében, ezt pedig kegyetlenül megbüntette a Barcelona. Dembélé indította Lewandowskit, aki egy védővel a nyakán a kapuig vezette a labdát, jókor gurított a mellette futó – szintén csereként beálló – Ansu Fati elé, akinek már nem volt nehéz dolga onnan befejezni az akciót. 0-3! A 92. percben újabb kontrát vezetett a csapat, ismét Lewandowski passzolt a felezőnél helyezkedő Dembéléhez, aki egymaga indult a kapu felé, középre húzódott, megcsinált egy lövőcselt, majd kilőtte a hosszút, beállítva ezzel a végeredményt. 0-4!

Xavi csapata újabb idegenbeli bajnokit abszolvált sikerrel, jövő héten pedig jön az első igazán komoly erőfelmérő. A katalánok ugyanis kedden este a Münchenbe látogatnak, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörének második játéknapján a Bayernnel játszanak majd. Julian Nagelsmann, akinek csapata 2-2-es döntetlennel hangolt az összecsapásra, nem számíthat majd sérülés miatt Kingsley Coman játékára.

További tartalmak: