Kétszer nem léptek ugyanabba a folyóba: Ceuta-Barcelona 0:5!

Az FC Barcelona a nehézre sikeredett Intercity elleni meccset követően ezúttal egy könnyed, 5-0-ás sikerrel folytatta útját a Spanyol Kupában. Xaviék a nyolcaddöntőben ismét harmadosztályú együttessel, a Ceutával mérkőztek meg. Olvasóink ezúttal is pontozták a meccs főszereplőinek teljesítményét. Xavi a várakozásoknak megfelelően rotációval készült erre a mérkőzésre, ami a kezdőcsapatot illeti. A kapuban a fiatal […]

Az FC Barcelona a nehézre sikeredett Intercity elleni meccset követően ezúttal egy könnyed, 5-0-ás sikerrel folytatta útját a Spanyol Kupában. Xaviék a nyolcaddöntőben ismét harmadosztályú együttessel, a Ceutával mérkőztek meg. Olvasóink ezúttal is pontozták a meccs főszereplőinek teljesítményét.

Xavi a várakozásoknak megfelelően rotációval készült erre a mérkőzésre, ami a kezdőcsapatot illeti. A kapuban a fiatal Iñaki Peña védett, a védelmet ezúttal Bellerín, Eric García, Marcos Alonso és Jordi Alba alkotta. A középpályán ismét ott volt az előző kupameccshez hasonlóan Pablo Torre és Kessié, Sergi Roberto pedig a hatos poszton kapott lehetőséget. Elől pedig a bajnokságban eltiltott Lewandowski mellett Ferrán Torres és Raphinha játszott.

A katalánok az első félidő hajrájában kerültek előnybe, miután Raphinha remekül tekerte el a hosszúba a labdát. A második félidőben aztán kijött jobban a két csapat közti tudáskülönbség. Az 50. percben betalált Lewandowski, a 70. percben a csereként beálló Ansu Fati is feliratkozott az eredményjelzőre, ahogyan a 77. percben a két gólpasszt kiosztó Kessié is. A végeredményt a duplázó Lewandowski állította be a 90. percben.

A mérkőzés legjobbja: Franck Kessié (52,9%)

Kezdőcsapat:

Iñaki Peña: 7

Héctor Bellerín: 7

Eric García: 7

Marcos Alonso: 6,5

Jordi Alba: 6,5

Franck Kessié: 10

Sergi Roberto: 6

Pablo Torre: 7

Ferrán Torres: 5

Robert Lewandowski: 8

Raphinha: 8

Cserejátékosok:

Gavi: 7

Ansu Fati: 8

Sergio Busquets: 6

Andreas Christensen: 6,5

Ángel Alarcón: 6

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 8

A mérkőzés videós összefoglalója:

AD Ceuta – FC Barcelona 0-5

További tartalmak: