Befutott az utolsó igazolás: Marcos Alonso a Barcelonáé!

Az FC Barcelona néhány órával az átigazolási piac zárását követően hivatalos oldalán is bejelentette a Chelsea-től távozó balhátvéd, Marcos Alonso leigazolását, aki már pénteken együtt edzett a csapattal. Marcos Alonso lett a Barcelona hihetetlen nyári átigazolási időszakának utolsó szerzeménye. A 31 éves balhátvéd szerződést bontott a Chelsea-vel, így nem vonatkozott rá a szeptember 1-jei határidő. […]

Az FC Barcelona néhány órával az átigazolási piac zárását követően hivatalos oldalán is bejelentette a Chelsea-től távozó balhátvéd, Marcos Alonso leigazolását, aki már pénteken együtt edzett a csapattal.

Marcos Alonso lett a Barcelona hihetetlen nyári átigazolási időszakának utolsó szerzeménye. A 31 éves balhátvéd szerződést bontott a Chelsea-vel, így nem vonatkozott rá a szeptember 1-jei határidő. Ennek megfelelően átigazolási díj nélkül érkezett a csapathoz, pénteken pedig már a másik új védővel, Héctor Bellerínnel együtt részt is vettek az edzésen. Bellerínhez hasonlóan Alonso is 2023 nyaráig ír alá, kivásárlási ára pedig szintúgy 50 millió euróban lesz meghatározva.

A spanyol játékos az elmúlt hat évet Londonban töltötte, ez idő alatt 212 mérkőzésen 29 góllal és 23 gólpasszal segítette csapatát, akikkel elhódította a Bajnokok Ligáját, az UEFA-Szuperkupát, klubvilágbajnok lett velük, illetve egy Premier League aranyérmet is szerzett. Érdekesség, hogy édesapja, Marcos Alonso Peña 1982 és 1987 között szintén játszott a Barcelonában.

Alonso érkezését követően röviddel interjút is adott.

– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, várom már ennek a kalandnak a kezdetét. Mindvégig a Barcelona járt a fejemben, ami a folytatást illette. Nagyon különleges lesz ebben a csapatban játszani azok után, hogy édesapám sikeres volt itt. Ez is egy szempont volt a döntésemben. Emlékszem, amikor elvitt a Camp Nou-ba egy-egy mérkőzésre, egyszóval elképesztő érzés lesz. Váltottam már néhány szót Xavival, azt akarom csinálni, amit ő kér tőlem, illetve, amire a csapatnak szüksége van. Tapasztalt játékos vagyok, igyekszem minden tudásommal segíteni. Több ismerős arc van itt, elvégre sokan spanyolok, így ismerjük egymást a válogatottból, vagy korábbi csapatainkból. Várom már a velük való találkozást – mondta a játékos.

Üdv nálunk, Marcos!

További tartalmak: