Százmillió eurós katari tőke állhat hamarosan a házhoz

A megállapodásnak köszönhetően rendeződhet az igazolások, illetve a szerződést hosszabbító játékosok regisztrációjának kérdése.

Egybehangzó katalán és spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona a következő napokban hivatalosan is bejelent egy partneri megállapodást az egyik katari céggel, melynek köszönhetően körülbelül 100 millió eurós bevételre tesz szert a klub. Az már nem titok, hogy Joan Laporta néhány héttel ezelőtt Katarban tárgyalt, amiről beszélt is az egyik interjújában az elnök. Mint mondta, egy helyi üzleti csoport megpróbálná a területen kiaknázni a Barça nevében rejlő potenciált, ennek részleteiről tárgyaltak akkoriban. Az ebből befolyó bevétel felére lenne jogosult majd a Barcelona.

Most úgy tűnik, hogy lezárultak a tárgyalások, hamarosan pedig megtörténhet ennek a bejelentése is. Az üzletre a Liga vezetése is áldását adta, ennek köszönhetően pedig elhárulhat az akadály kilenc játékos regisztrációja elől is. Nevezetesen: Sergi Roberto, Marcos Alonso, Ronald Araújo, Gavi, Alejandro Baldé, Iñaki Peña, Ilkay Gündoğan, Iñigo Martínez és Oriol Romeu.

Arról egyelőre nem lehet olvasni, hogy Vitor Roque érkezését is előrébb hozhatja-e ezzel a vezetés, vagy végül tartják magukat a tervhez, és csak jövő nyáron érkezik Katalóniába a fiatal csatár. Ugyancsak ez a helyzet egy-egy esetleges újabb igazolással is, de minden bizonnyal még mindig több játékos eladására lenne szükség, ha új szerződtetéseket akar a klub lezárni.

További tartalmak: