Helyzet nélküli győzelem, Araújo fejesével: Real Sociedad – Barcelona 0:1

Meglepetés győzelmet aratott a mérkőzés képét tekintve a Barcelona, mely a hosszabbításban Ronald Araújo fejesének köszönhetően hozta el a három pontot San Sebastiánból.

Egy már elveszettnek látszott mérkőzést nyert meg a 92. percben a Barcelona Ronald Araújo fejesének köszönhetően. A katalánok az egész mérkőzésen alárendelt szerepet töltöttek be a kiválóan játszó Real Sociedad otthonában, szombat este.

A kék-fehérek már az első félidőben többször is vezetést szerezhettek volna, Xaviék jószerivel alig keveredtek át az ellenfél térfelére, teljesen megfojtotta őket a hazaiak letámadása. Végül azonban nem született gól a szünetig, ami nagyban köszönhető ter Stegennek is.

A folytatásban némileg javult a Barça játéka, és bár többet sikerült birtokolniuk a labdát, mint tették azt az első félidőben, érdemi helyzetig így sem jutottak. Xavi behozta a gyengén teljesítő Lewandowski helyére Ferrán Torrest, illetve érkezett még Pedri, aki sérülését követően először lépett pályára. Nem sokkal később aztán már Lamine Yamal és Raphinha is pályán voltak.

Már-már úgy látszott, hogy végül egyik csapat sem szerez gólt, a 92. percben Gündogan kiváló labdát ívelt át az ötösre berobbanó Ronald Araújo fejére, aki a kapuba fejelt. Az esetet megnézték természetesen a videószobában is, mivel szinte leshatárról érkezett az uruguayi, néhány centiméterrel azonban még azon belülről fejelt, a gólt így megadták.

Nem érdemelt játéka alapján győzelmet a Barcelona, ellenben a Clásicóval, melynek ezzel szemben vereség lett a vége. Folytatás jövő héten kedden a Shaktar Donetsk ellen, a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: