Korán eldöntötték a lényegi kérdéseket: Heerenveen-Ajax 2:4!

Újabb győztes bajnokin van túl az AFC Ajax, mely ezúttal a Heerenveen csapatához látogatott vasárnap délután. Az amszterdamiak már az első félidőben lerendezték a lényegi kérdéseket, hiába próbáltak kapaszkodni a kék-fehérek, a vége 4-2-es siker lett. John Heitinga a szokásos csapatát küldte pályára. A névsor Rullival kezdődött, a védelemben Resch, Timber, Bassey és Wijndal szerepeltek. […]

Újabb győztes bajnokin van túl az AFC Ajax, mely ezúttal a Heerenveen csapatához látogatott vasárnap délután. Az amszterdamiak már az első félidőben lerendezték a lényegi kérdéseket, hiába próbáltak kapaszkodni a kék-fehérek, a vége 4-2-es siker lett.

John Heitinga a szokásos csapatát küldte pályára. A névsor Rullival kezdődött, a védelemben Resch, Timber, Bassey és Wijndal szerepeltek. A középpályára visszatért Álvarez, felette Kenneth Taylor és Steven Berghuis helyezkedtek. A támadósort pedig ezen a délutánon is a Bergwijn-Tadić-Kudus trió alkotta.

Az első félidőben gyorsan bekezdett az Ajax. A 10. percben Álvarez hozta fel remekül a labdát, Tadicshoz passzolt, a védelem közbelépett, a labda azonban a szélről befelé mozgó Kudus elé pattant, a ghánai nem teketóriázott, kapásból kilőtte a hosszút. 0-1! Öt perccel később már kettővel mentek a vendégek. A Heerenveen nem tudta kihozni a labdát, jól szervezte meg letámadását az Ajax, akik labdát szereztek a tizenhatos előterében, Edson Álvarez pedig kapásból rádőlve nagy gólt akasztott. 0-2! A 19. percben minden lényegi kérdés eldőlt. Bergwijn cipelte fel a labdát az amszterdamiak támadásánál, a kapuhoz érve jól kényszerítőzött Tadiccsal, ezt követően aztán higgadtan gurított el a kapus lába alatt. 0-3! Fantasztikus gól volt. A 29. percben Bergwijn duplázhatott volna, de a kapufát találta el. Nem sokkal ezt követően Rensch-t lökték fel a kapu közelében, a játékvezető először büntetőt ítélt, tüzetesebben megvizsgálva a szituációt azonban kiderült, hogy az eset a tizenhatos vonala előtt történt, így szabadrúgásra módosult a döntés. A 37. percben hármas cserét eszközölt a Heerenveen vezetőedzője, ami nem sokkal később eredményre is vezetett, igaz kellett hozzá Rulli borzalmas kijövetele is. Négy perccel később a vendégek középpályása, Pelle van Amersfoort fejjel vette be az Ajax kapuját. 1-3! Ezzel zárult az első félidő.

A második félidő elején aztán a csapat visszaállította a háromgólos különbséget. Kenneth Taylor lőtt bombagólt, a kapus beleért, de védeni már nem tudott. 1-4! Az 55. percben ismét a videóbíró került főszerepbe, ezúttal az Ajax kapujánál. Edson Álvarez becsúszását vizsgálták, végül helyesen nem ítéltek büntetőt, a mexikói ugyanis nem érintkezett a támadó lábával. A 63. percben Rulli óriási védést mutatott be egy közeli lövésnél. Tíz perccel később a csereként beálló Brobbey is gólt szerezhetett volna fejjel, de a közelről csak a keresztlécet találta el. Óriási lehetőség maradt ki, mely nem sokkal később meg is bosszulta magát. Ismét kettőre zárkózott ugyanis a Heerenveen. Rulli ezúttal is borzalmasan mozgott ki a kapuból, amit újfent egy fejesgóllal büntettek a hazaiak, ezúttal Sydney van Hooijdonk révén. 2-4! A hátralévő percekben, bár volt még lehetősége a hazaiaknak, de közelebb már nem tudtak kerülni Heitingáékhoz, akik így újabb győztes bajnokit tudhatnak maguk mögött.

Jövő hétvégén pedig a szezon egyik legfontosabb összecsapása következik. A listavezető Feyenoord látogat ugyanis Amszterdamba, amennyiben pedig Tadicsék azt a meccset is behúzzák, úgy hosszú idő után ismét a tabella élére állnak.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Heerenveen – AFC Ajax 2-4

További tartalmak: