Messi: Nem vágytam Párizsba, mivel soha nem akartam távozni Barcelonából

A Barcelona argentin legendája, Leo Messi először tartott sajtótájékoztatót, mióta az Inter Miami játékosa.

Először tartott sajtótájékoztatót az Inter Miami színeiben az FC Barcelona argentin legendája, Lionel Messi. A 36 esztendős támadó elképesztően indította amerikai kalandját, eddig minden mérkőzésen betalált, háromszor duplázott. Hat mérkőzésen kilenc gólnál tart, hamarosan pedig megszerezheti új csapatával az első kupáját, a Miami ugyanis ott van a Ligák Kupája fináléjában, ahol majd a Nashville ellen lépnek pályára vasárnap hajnalban.

„Azért választottam az Inter Miamit, mert élvezni akartam a futballt. Az, hogy végül ide jöttünk egy közös döntés volt, amit a feleségemmel és a gyermekeinkkel hoztunk meg. A célom annyi volt, hogy jó kedvűen futballozhassak. Elégedett és boldog vagyok a döntésemmel. Nem csak szigorúan a futball miatt, hanem a mindennapi élet okán is, kiválóan érezzük magunkat Miamiban. A helyzet össze sem hasonlítható a párizsi átigazolással, az sokkal bonyolultabb volt.”

Amikor az esetleges nyolcadik Aranylabdájáról kérdezték, elmondta, bár nagyra tartja ezt a díjat, tisztában van a jelentőségével, ugyanakkor őt továbbra is a csapattal megszerezhető címek foglalkoztatják első sorban.

Hogy őszinte legyek, nem nagyon gondolok erre. Amennyiben nekem ítélik meg, úgy természetesen örülök majd neki. Mindent elértem már a futballban, amit egy játékos elérhet, most már szeretnék hátradőlni, és élvezni ezt az egészet. A legfontosabbat tavaly megcsináltuk, életem során ugyanis mindig arról álmodtam, hogy egyszer elhódítom Argentínával a világbajnokságot.

Messit természetesen kérdezték a PSG-be történő átigazolásáról is.

„Nem vágytam arra, hogy a PSG-be igazoljak, ez az igazság, mivel soha nem akartam elhagyni Barcelonát. Egyik napról a másikra történt mindez. Annyi évet töltöttem el Barcelonában, majd hirtelen távoznom kellett és hozzászokni valami teljesen máshoz. Nehéz volt számunkra, de szerencsére most itt, Miamiban teljesen más a helyzet, ez ugyanis most a mi döntésünk volt.”

További tartalmak: