Xavi: „Araújo kezdőként lép majd pályára holnap”

Szerdán este 9 órakor a harmadosztályú Intercity csapatához látogat a Barcelona, a Spanyol Kupa első fordulójában. A katalánok vezetőedzője, Xavi Hernández keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, nem vehetik félvállról ellenfelüket, maximális koncentrációt vár el fiaitól. Ezt követően szó esett többek között Araújóról, Lewandowskiról és Ansu Fatiról is. Az ellenfélről „A kupameccsek első fordulója számunkra mindig nehezek, játékosként […]

Szerdán este 9 órakor a harmadosztályú Intercity csapatához látogat a Barcelona, a Spanyol Kupa első fordulójában. A katalánok vezetőedzője, Xavi Hernández keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, nem vehetik félvállról ellenfelüket, maximális koncentrációt vár el fiaitól. Ezt követően szó esett többek között Araújóról, Lewandowskiról és Ansu Fatiról is.

Az ellenfélről

„A kupameccsek első fordulója számunkra mindig nehezek, játékosként emlékszem több kiesésre is. Nehéz a kisebb csapatok ellen hatékonyan játszani, nekik nincs veszíteni valójuk, neked viszont sok minden forog kockán. Az Intercity-ről vannak elemzéseink a B-csapat meccsét követően, a Mirandés ellen viszont másképp, öt védővel játszottak. A meccsnek mi vagyunk az esélyese, ez pedig megnehezíti sokszor a küzdelmet.”

Pozitív, hogy csak egy meccses az első forduló, és a papíron gyengébb csapat van odahaza. A futballnak mindig is része volt a meglepetés, így nem vehetjük félvállról az ellenfelet, felkészültnek kell lennünk.

Iñaki Peña játéka kérdéses

„Tegnap elküldtünk minden szükséges dokumentumot a szövetségnek, azért van a keretben, mert úgy gondoljuk, hogy minden rendben lesz az esetében, pályára léphet holnap.” [Az első kerethez akarják regisztrálni őt, mivel B-csapatosként nem léphet pályára a kupában, miután betöltötte a 23. életévét – a szerk.]

A Spanyol Kupáról

„Egyértelműen a céljaink között szerepel a Spanyol Kupa megnyerése, akárcsak bármelyik másik kupáé. A legfontosabb továbbra is a bajnokság számunkra azok után, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, de a kupa szintén komoly célkitűzés számunkra. Különleges a Barcelonának ez a sorozat, elvégre rengeteg alkalommal nyertük már meg.”

Lewandowksi pályára lépése az Espanyol ellen

„Nem gondolom, hogy bármi rosszat tettünk, csak éltünk a lehetőségeinkkel, engedélyt kaptunk arra, hogy Robert pályára lépjen az Espanyol ellen, így bekerült a kezdőbe. Ami az Atlético elleni játékát illeti, bizakodó vagyok, hogy velünk lehet majd ott is, éppen ezért adtam neki pihenőt most.”

A bizonytalanság sem a játékos sem a klub, sem pedig az ellenfeleink számára nem jó, a még rosszabb pedig az, hogy nem tudjuk, mikor kapunk végleges választ.

Némi rotáció elképzelhető

„Már számtalanszor hangoztattam a rotáció és a pihentetés fontosságát ebben a rendkívül sűrű naptárban. Ronaldnak és Ericnek például percekre van szükségük, mivel már hosszú ideje nem játszottak.”

Gavit le kellett cserélni a hétvégén

„Gavival minden oké, százszázalékos állapotban van.”

Jordi Alba eltiltása

„Elgondolkodtunk azon, hogy fellebbezünk a piros lapja ellen, de a tanácsadók azt mondták, hogy elég kicsi rá az esély, hogy ennek bármi pozitív hozadéka lesz, így elvetettük ezt a lehetőséget.”

Újév első napján is edzettek

„Való igaz, felajánlottam a játékosoknak, hogy elengedem a másnapi edzést, ha nyernek. Mivel ez nem sikerült, így jönniük kellett menetrend szerint dolgozni, sajnálom a srácokat, de ez van.”

Lewandowski függő a csapat?

Sok szempontból fejlődnünk kell, az egyik pedig valóban ez. Nem vagyunk elég pontosak a kapu előtt. Robert nem mindig lesz bevethető, nem alapozhatunk rá folyamatosan, szükségünk van a többiekre is. Mindenkitől elvárás a gólszerzés, nem csak Roberttől.

Depay helyzete

„Nem szeretném, ha távozna a télen, ahogyan senkitől se válnék meg most. Elégedett vagyok azzal a kerettel, amivel rendelkezünk. Az átigazolási piac csendes lesz nálunk, nem várható sok történés. Memphisszel szintén boldog vagyok, példás a hozzáállása, fontos tagja a csapatnak. Képes a megmozdulásaival megteremteni a különbséget, meg fogja kapni a perceit, ahogyan mindenki más is.”

Araújo most pályára léphet

„Egészen elképesztő képességei vannak. Vezéregyéniség, olyan mint egy harcos. Szükségünk van rá, holnap pedig a kezdőben kap majd helyet.”

Nyolc La Masián nevelkedett játékos az ellenfélnél

„Amikor a korábbi csapatod ellen lépsz pályára, az mindig nagyon motiváló. Nyolc játékosuk volt korábban tagja az akadémiánknak, így ők nyilván kettőzött erővel akarnak majd bizonyítani ellenünk.”

Ansu Fati egyelőre nem hozza az elvárt teljesítmény

Nem változott a véleményem vele kapcsolatban. Továbbra is hiszem, hogy képes lesz a szezon hátralévő részében segíteni nekünk.

Pablo Torre helyzetéről

„Fontos percek várnak rá holnap, nagyon jó munkát végzett az utóbbi időben, elégedett vagyok azzal, amit látok tőle. Pablo, amikor nem játszhat nálunk, akkor a B-csapatban szerepel, hogy folyamatosan játékperceket kapjon.”

Baldé mindkét oldalon bevethető

„Sok lehetőségünk van a jobbhátvéd posztra. Ott van Bellerín, akinek a fő posztja ez, de Baldé is remekül képes teljesíteni itt, akárcsak Sergi, Jules és Ronald is.”

További tartalmak: