Miért nem kereste még meg az Ajax Peter Boszt?

Továbbra is nagy a bizonytalanság az Ajax következő szezonját illetően. A vezetésnek a mai napig nem sikerült új sportigazgatót kijelölnie, hiába tartanak a tárgyalások különböző jelöltekkel már hónapok óta. Ameddig ugyanis ez nem történik meg, addig a játékosok igazolása és eladása, illetve egy új edző kinevezése sem egyszerű folyamat. Mint arról korábban már olvashattatok, az […]

Továbbra is nagy a bizonytalanság az Ajax következő szezonját illetően. A vezetésnek a mai napig nem sikerült új sportigazgatót kijelölnie, hiába tartanak a tárgyalások különböző jelöltekkel már hónapok óta. Ameddig ugyanis ez nem történik meg, addig a játékosok igazolása és eladása, illetve egy új edző kinevezése sem egyszerű folyamat.

Mint arról korábban már olvashattatok, az Ajax első körben a szezon végéig adott lehetőséget John Heitingának, akivel bár egyértelműen előrébb léptek eredményesség terén a bajnokságban Alfred Schreuder-hez képest, simán kiestek az Európa Ligából, és a Feyenoordtól elszenvedett pofon után a bajnoki címvédésről szőtt álmok is egyre inkább távolodnak. Az edzőkérdésen túl ott van a keretalakítás is, a nyáron valószínűleg ugyanis újfent nagy mozgás várható. Ott van például Edson Álvarez helyzete, aki iránt folyamatos az érdeklődés top bajnokságok csapataitól, de Jurriën Timber és Mohammed Kudus jövője is erőteljesen kérdéses. Ha pedig ehhez hozzávesszük az előző nyár elrontott átigazolásait, úgy láthatjuk, hogy bizony játékosvételben is nagyot kell domborítania majd az Ajaxnak.

No de hogyan, ha nincs biztosítva az edző személye, illetve nincs egy megfelelő sportigazgató sem, akik együttes munkával kiszelektálnák a játékosokat, és megpróbálnák őket megszerezni? Ez a kérdés Marc Overmars távozása óta megvan, mely érzés csak tovább erősödött Erik ten Hag kiszállásával. A válasz pedig az, hogy nem tudni, mit hoz a közeljövő. Az amszterdamiak korábbi edzőjét, Peter Boszt az utóbbi időben többször is megkérdezték különféle televíziós adásokban arról, visszatérne-e a piros-fehérekhez. Az Ajax kispadján Európa Liga döntőt is játszó tréner a következőt mondta erre:

„Nem keresett még meg az Ajax. Azért távoztam annak idején a klubtól, mert a stábomban több személyi változást is eszközöltem volna annak a bizonyos idénynek a végén, amit azonban van der Sar elutasított. Így nem kívántam tovább folytatni ott a munkát. Most azonban ezek az emberek már nincsenek ott, szóval nem látom akadályát a visszatérésnek… Ha megkeresnének, szívesen leülnék tárgyalni velük.”

Az 59 esztendős szakember kinevezését szorgalmazná a Barcelona és a PSV korábbi játékosa, Ibrahim Afellay is.

„Őszintén mondom, hogy meglepett, amikor tudomást szereztem róla, hogy az Ajax még nem kereste meg Boszt. Minden szempontból illeszkedne a klubhoz. Még inkább meglep, hogy azt követően se keresték meg, hogy a nyilvánosság előtt kijelentette, szívesen tárgyalna a klubbal. Miért nem hívják fel? Nem értem.”

További tartalmak: