Oriol Romeu: Természetesen kezelem, hogy én vagyok Busquets helyettese

A Barcelona belga bajnok, a Royal Antwerp ellen lép pályára az első csoportmeccsen.

Kedden megkezdődik a Bajnokok Ligája új idénye. A Barcelona az elmúlt évekkel ellentétben egy papíron jóval egyszerűbb csoportba került, ahonnan a minimum elvárás a továbbjutás, de a biztos csoportelsőség sem lenne elnagyolt remény. A katalánok a belga bajnok, a Royal Antwerp ellen lépnek pályára az első csoportmeccsen. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón ezúttal a nagy visszatérő, Oriol Romeu volt Xavi párja.

A Royal Antwerp lesz az ellenfél

„Izgatott vagyok. Pozitív érzésekkel várjuk az összecsapást, mivel jó formában vagyunk, és remélem ezt bizonyítani is tudjuk majd holnap este a pályán. Szeretnénk kijavítani az elmúlt évek gyengébb eredményeit, elvégre a Barcelonának mindig nyernie kell, ha pedig nem győz, akkor is ott kell lennie a tűz közelében. Dominálni akarunk a meccsen, rögtön irányítani az eseményeket, komolyan megnehezíteni a riválisunk dolgát. Van néhány ismerős arc odaát. Például Alderweireld, akivel Angliából ismerjük egymást, de ott van Janssen is, aki egy nagyon fizikális csatár, nehéz ellene játszanod.”

A csapat jelenlegi állapotáról

„Mindenki hozzáteszi a magáét a keretben. Cancelo már megmutatta, milyen képességekkel rendelkezik, João Félix pedig ugyancsak kiválóan indított. Sokat segítenek majd nekünk a szezon során. Egyszerű elmondani a feladatot és a célt: a csapat játéka mérkőzésről-mérkőzésre javuljon. A Betis ellen nagyon magas szinten teljesítettünk, a cél, hogy ezen az úton haladjunk tovább.”

Nyáron visszatért nevelőcsapatához

Sok-sok év telt el, ha jól emlékszem tizenkettő egészen pontosan. Nehezen tudod elképzelni, hogy egyszer visszatérsz a Barcelonához és sokat fogsz játszani, amikor aláírsz a Southamptonhoz. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy ez így történt, szeretném minél jobban kihasználni a lehetőségeimet, jól szerepelni a Bajnokok Ligájában, ami minden játékos számára a legfontosabb klubsorozat.

Busquets helyettesítése

„A lehető legtermészetesebb módon próbálom kezelni ezt. Azt csinálom, amit tudok, amiben jó vagyok, igyekszem minél gyorsabban alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Tisztában vagyok vele, hogy fejlődnöm kell, de nincs kétségem, hogy ez sikerülni fog. Nagyra értékelem az edző bizalmát, kényelmesebbé és jobbá teszi a helyzetemet ez. Bízom benne, hogy továbbra is segítségére lehetek a csapatnak.”

A Bajnokok Ligájáról

„Ez az egyik legizgalmasabb kupa, nem is kell szerintem ecsetelnem, miért. Már gyermekként is álmodoztam róla, hogy egy nap a magasba emelhetem, elvégre a bálványaim, akiket a televízióban láttam, már megtették ezt. Nem szükséges extra motiváció ahhoz, hogy mindent beleadj a Bajnokok Ligájában, ezek a meccsek már önmagukban hordozzák ezt a pluszt, amikor meghallod a himnuszt, az egész légkör magával ragad…”

Tehetséges középpályásokkal játszhat együtt

„Boldog vagyok, hogy egy öltözőben lehetek Gavival. Ő egy olyan srác, aki minden meccsen jól értelmezi a játékot, átlátja a mérkőzést. Elképesztő a hozzáállása, magával ragadó ez a két tulajdonság, mindez ennyire fiatalon. Frenkie de Jonggal kiváló kapcsolatot ápolok, egy fantasztikus srác, élmény nézni őt a pályán. Folyamatosan a legjobbját hozza, Európa egyik legjobb középpályásának tartom.”

Minőségi, de picit szűk a keret?

Tény, talán rövidebb a keret más topcsapatéhoz képest, talán nincsen közöttünk olyan, akinek a valódi posztja a pivot, de vannak olyan játékosaink, akik kiválóan képesek alkalmazkodni ehhez a szerepkörhöz, ehhez a poszthoz. Ha szerencsések leszünk és nem sújt minket túl sok sérülés, akkor ez a keret kiváló lesz meglátásom szerint.

További tartalmak: