Becsülettel küzdöttek, de a két büntető már sok volt: Marseille – Ajax 4:3

Újabb vereséget szenvedett csütörtök este az Ajax az Európa Ligában, ezúttal a Marseille vendégeként, akik végül 4-3-ra nyertek a Stade Vélodrome-ban.

Nem sikerült nyernie a Marseille vendégeként az Ajaxnak, az Európa Liga csoportkörének ötödik mérkőzésén, a találkozó végül 4-3-s hazai sikerrel végződött.

A vezetést már a 9. percben megszerezte a hazai együttes, Aubameyang szerzett gólt büntetőből. Szerencsére a bekapott gól nem fogta meg túlzottan az Ajaxot, ugyanis Brobbey egy perccel később egyenlített Steven Berghuis passzából. A folytatásban Brobbey közel járt a duplához, ahogyan Aubameyang is, utóbbi be is köszönt, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. Végül aztán a Marseille szerzett vezetést ismét, ezúttal Chancel Mbemba fejelt gólt. Erre a találatra is volt azonban gyors válasza az amszterdamiaknak, Brobbey egyenlített, ismét Berghuis passzából. Ezzel zárult a félidő.

A fordulás után szinte azonnal ismét előnyhöz jutott a hazai együttes, Aubameyang ezúttal már szabályos gólt szerzett. A 63. percben aztán már emberhátrányba is került az Ajax, Berghuis kapott azonnal piros lapot, meglátásom szerint nagyon túlzó ítélet született. A hajrára érkezett a csodacsere, Chuba Akpom, az angol aztán igazolta is ezt, hiszen három perccel pályára lépését követően egyenlített. Már-már úgy tűnt, hogy óriásit harcolva megment egy pontot az Ajax, ám a 93. percben újabb büntetőt ítélt a játékvezető a Marseillenek, amit Aubameyang ezúttal is értékesített, mesterhármasig jutott tehát a gaboni. Ezzel eldőlt a mérkőzés.

Két könnyű síppal befújt büntető, illetve egy erősen eltúlzott piros lap, a csapat ennek ellenére is óriásit harcolt. Az utolsó fordulóban van ‘t Schipék majd az AEK Athénnal játszanak hazai pályán ki-ki meccset, amennyiben ugyanis az Ajax nyer, úgy ők végeznek a még Konferencia Ligát érő harmadik helyen, minden más esetben a görögök folytatják tavasszal Európában.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: