Búcsú Európától: Union Berlin-Ajax 3:1!

Nem tudott meglepetést okozni az Ajax az Union Berlin elleni visszavágón. A parázs hangulatú összecsapáson 3-1-re a németek nyertek, ezzel pedig az Ajax búcsúzott az idei szezonban az európai kupasorozatoktól. Komoly javulásra volt szüksége az Ajaxnak a hazai pályán lejátszott odavágóhoz képest, ennek némileg eleget is tett John Heitinga csapata, de még ez sem volt […]

Nem tudott meglepetést okozni az Ajax az Union Berlin elleni visszavágón. A parázs hangulatú összecsapáson 3-1-re a németek nyertek, ezzel pedig az Ajax búcsúzott az idei szezonban az európai kupasorozatoktól.

Komoly javulásra volt szüksége az Ajaxnak a hazai pályán lejátszott odavágóhoz képest, ennek némileg eleget is tett John Heitinga csapata, de még ez sem volt elég a továbbjutáshoz. Az Union a 16. percben egy szögletet követően jutott büntetőhöz. Calvin Bassey kezére fejelte rá a németek egyik játékosa a labdát, a visszajátszások áttekintését követően pedig Ricardo de Burgos Bengoetxea a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Robin Knoche állt, lövésébe még beleért Rulli, de csak kapufára tudta tolni az argentin hálóőr, ami így végül a kapuban kötött ki. 1-0! A félidő hajrájában csak még nagyobb slamasztikába került az Ajax. Josip Juranovic lövését ugyanis bevédte Rulli, nagyot hibázott a kapus. 2-0! 

A második játékrész aztán álomszerűen kezdődött. Steven Bergwijn beadására remekül érkezett középen Mohamed Kudus, aki szépíteni tudott. 2-1! A szorosabb állásnak azonban mindösszesen három percig örülhetettek a vendégek, az Union ugyanis egy szöglet utáni fejesgólnak köszönhetően ismét kettőre növelte a különbséget. Danilho Doekhi vette be Rulli kapuját. 3-1! A 60. percben Kudus duplázhatott volna, de közelről nem tudta eltalálni a kaput, ezt megelőzően Klaassent löktél fel, erre nem adott büntetőt a spanyol játékvezető. Az összecsapás legvégén szabályosan záporoztak a sárgalapok az Ajaxnál. Bengoetxea Kudusnak, Tadicsnak és Álvareznek is felmutatta, utóbbinak kétszer is, így a mexikói piros lappal búcsúzott.

Az Ajax tehát nem tudott túllépni német ellenfelén, így Heitingáéknak véget ért az idei szezonra az európai kaland. A hátralévő hónapokban marad a bajnokság és a Holland Kupa, mint célkitűzés. Előbbiért azzal tehetik a legtöbbet, ha vasárnap behúzzák a Vitesse elleni meccset.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Union Berlin – AFC Ajax 3-1

További tartalmak: