Címvédőhöz méltóan indítottak: Barça Femení – Benfica 5:0

Kedd este kezdetét vette a Bajnokok Ligája idei kiírása. A címvédő Barcelona a Benficát fogadta odahaza, és nyert simán 5-0-ra. Aitana és Alexia dupláztak, de Oshoala is gólt szerzett.

A Barcelona Femení 5-0-ra nyerni tudott a Benfica elleni BL-nyitányon. A portugálok jól kezdték a mérkőzést, nem tudtak élni azonban a lehetőségeikkel. A Barcelona ellenben igen. Alexia Putellas a 15., majd a 39. percben is gólt szerzett. A csapat másik aranylabdása, Aitana a 44. percben szerzett pazar gólt, ezzel beállítva a félidei eredményt.

A szünetben Alexiát a sérüléséből visszatérő Patri váltotta. A csapatkapitány már az első félidő közepén is fájlalta műtött térdét, de a félidő végéig még a pályán maradt. A hírek szerint csupán elővigyázatosság áll a döntés mögött, semmi komoly szerencsére.

A folytatásban aztán Aitana is megszerezte második gólját, ismét Graham Hansen labdáját lőtte a portugálok kapujába, ezúttal kapásból. A végeredményt a 61. percben Asisat Oshoala állította be, aki gyakorlatilag első labdaérintéséből gólt ollózott. A gólpasszt itt is Graham Hansen adta, aki nálam a mérkőzés legjobbja volt.

Simán győzött tehát a sorozat nyitányán a Femení. Folytatás hétvégén a Real Madrid elleni hazai klasszikuson.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: