Hivatalos: Alfred Schreuder távozik az Ajax kispadjáról!

A Volendam elleni döntetlen volt az utolsó csepp a pohárban az Ajax vezetőségénél, ami Alfred Schreuder gyenge szereplését illeti. A trénert azonnali hatállyal menesztették a kispadról, közvetlenül a mérkőzést követően. A hírt Edwin van der Sar vezérigazgató jelentette be. Hét bajnoki mérkőzés óta nyeretlen már az Ajax, mely zsinórban a hatodik döntetlenjét játszotta csütörtökön, a […]

A Volendam elleni döntetlen volt az utolsó csepp a pohárban az Ajax vezetőségénél, ami Alfred Schreuder gyenge szereplését illeti. A trénert azonnali hatállyal menesztették a kispadról, közvetlenül a mérkőzést követően. A hírt Edwin van der Sar vezérigazgató jelentette be.

Hét bajnoki mérkőzés óta nyeretlen már az Ajax, mely zsinórban a hatodik döntetlenjét játszotta csütörtökön, a kieső helyen álló Volendam ellen. A mérkőzés hatodik percében a szurkolók az előzetes megbeszélések szerint fehér zsebkendőkkel és Schreuder távozását követelő molinókkal jelezték: elég volt a vezetőedző munkájából, távoznia kell. A találkozó után Edwin van der Sar vezérigazgató a következőt mondta:

„Fájdalmas, de szükségszerű döntést kellett meghoznunk Alfred menesztésével. Egy jó szezonkezdet után rengeteg feleslegesen elszórt pontot veszítettünk, mindezt meglehetősen ingatag játékkal. A világbajnokság alatti szünet elegendő időt kellett volna adjon az önbizalom újraépítésére, a fejlődésre. Az elmúlt hetekben azonban nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy nem tudja ezt a folyamatot már megfékezni, megfordítani a helyzetet. Hisszük, hogy a távozók ellenére is olyan csapattal rendelkezünk, mely elég erős a bajnokság megnyeréséhez. Nem láttunk semmiféle fejlődést az idő előrehaladtával, ez áll a döntésünk mögött.”

Arra a kérdésre, hogy dolgoznak-e már az új edző szerződtetésén, annyit felelt, hogy a vezetés felkészült minden eshetőségre, így már akár az is elképzelhető, hogy vasárnapig sikerül az új trénert kinevezni. Neveket ugyanakkor nem mondott természetesen.

A klub nem csak Alfred Schreudert, hanem Matthias Kaltenbach segédedzőt is azonnal menesztette.

További tartalmak: