Kiütéses győzelem Heitinga második bajnokiján: Cambuur-Ajax 0:5!

Zsinórban második bajnokiját is behúzta Johny Heintingával a kispadon az Ajax, mely ezúttal a Cambuur vendégeként lépett pályára vasárnap kora délután. A mérkőzés végül rendkívül sima, 5-0-ás vendégsikert hozott, ezzel pedig tovább tapadnak az élmezőnyre az amszterdamiak. Győztes csapaton ne változtass – szól a mondás, nos, Heitinga semmit nem változatott első kezdőjén. A kapuban Rulli […]

Zsinórban második bajnokiját is behúzta Johny Heintingával a kispadon az Ajax, mely ezúttal a Cambuur vendégeként lépett pályára vasárnap kora délután. A mérkőzés végül rendkívül sima, 5-0-ás vendégsikert hozott, ezzel pedig tovább tapadnak az élmezőnyre az amszterdamiak.

Győztes csapaton ne változtass – szól a mondás, nos, Heitinga semmit nem változatott első kezdőjén. A kapuban Rulli állt, a védelemben Rensch, Timber, Álvarez és Wijndal kapott lehetőséget. A középpályán ezúttal is Kenneth Taylor szerepelt a hatos posztján, előtte Klaassen és Berghuis. A támadósorban pedig az újfent csatárként szereplő Tadić mellett Kudus és Bergwijn kezdtek a szélen.

A vezetést már az első negyedóra után megszerezte az Ajax. Klaassen adott remek labdát Tadicsnak, aki higgadtan lőtt a kapuba közelről. 0-1! Öt perccel később a csapatkapitány könnyen duplázhatott volna. Bergwijnt szerelte az egyik védő, így került a labda Tadić elé, akinek lövése végül kevéssel célt tévesztett. Röviddel ezt követően aztán először veszélyeztetett a Cambuur egy kontratámadást követően, a lövést azonban védeni tudta Rulli. A 36. percben Berghuis fejesének köszönhetően már kettővel ment az Ajax. A gólpasszt Kudus osztotta ki, aki előtte egy parádés csellel csapta be védőjét az alapvonalnál. 0-2! A félidő hajrájában ismét a Tadić-Klaassen páros összjátékának köszönhetően alakult ki helyzet, a kapus azonban védeni tudta Davy lövését. Másodpercekkel később a vendégek középpályása, Silvester van der Water került helyzetbe, közelről azonban még a kaput sem tudta eltalálni.

A második félidő elején Kudus szerezhette volna meg a harmadikat, a labdát azonban a kapusba lőtte. Nem úgy Berghuis, aki a 64. percben megszerezte második találatát, ezúttal lábbal. Ismét Tadić volt az, aki a rá felpasszolt a labdát kiválóan lekészítette lövésre, Berghuis pedig nagyjából 18 méterről rendkívül pontosan eltekerte a hosszúba. 0-3! Negyedórával később a csereként beálló Brobbey szerezte a negyedik találatot. Egy szöglet után alakult ki némi káosz, a labda a fiatal támadó elé került, aki nem teketóriázott, és felvarrta a ficakba. 0-4! A 93. percben pedig már a dupláját ünnepelhette Brian. Berghuis adott fantasztikus labdát saját térfeléről, Brobbey lefutotta a védőket, kapura lőtt, ami megpattant a kapusban, de így is becsorgott. 0-5!

Az Ajax tehát második bajnokiját is megnyerte John Heintingával a kispadon, ezzel pedig három pontra felzárkóztak a listavezető Feyenoord mögé. Az élen álló csapat ugyanis döntetlent játszott a PSV-vel, míg a második helyen álló AZ Alkmaar szintén csak döntetlennel zárt a Volendam ellen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Cambuur – AFC Ajax 0-5

További tartalmak: