Tovább a szakadék felé, papírforma vereség: Ajax – AZ Alkmaar 1:2

Nem tudott meglepetést okozni hazai pályán a lassan hónapok óta gödörben lévő Ajax. Az amszterdamiak ezúttal a tabella második helyén álló AZ Alkmaartól kaptak ki.

Sajnos nem sikerült meglepetést okoznia az Ajaxnak, hiába a némileg bíztatóbb támadójáték a hétközi AEK Athén elleni találkozón. Az amszterdamiak ugyanis úgy kaptak ki hazai pályán 2-1-re a pontverseny második helyén álló AZ Alkmaar ellen, hogy egy védőn megpattanó lövésen kívül nem jegyezhettek fel egyetlen érdemi kapura tartó kísérletet sem. Teljesen csődöt mondott a hazaiak támadójátéka.

Ehhez képest meglepő módon egészen sokáig, a 45. percig tartották magukat Steijnék, végül Vangelis Pavlidis szerzett gólt, ezzel pedig előnnyel vonulhattak pihenőre a vendégek. A második félidőben viszonylag gyorsan megduplázta előnyét az Alkmaar, Dani de Wit köszönt be. A hajrában a semmiből jött egy szépítő találat Branco van den Boomen révén, de egyenlíteni már nem sikerült.

Ezt a fordulót is kiesőhelyen zárja tehát az Ajax. Marad vagy megy Steijn? Egyre kisebb az esélye, hogy ezt innen képes lesz megfordítani…

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: