Könnyed győzelem Piqué búcsúztatásán: Barcelona-Almería 2:0!

Vannak olyan mérkőzések, igaz nem sok, ahol a tét csak másodlagos, a két csapat figyelmét ugyanis egy másik cél, történés köti le. Azt hiszem ez volt igaz a Barcelona és az Almería összecsapására, ahol a katalánok legendás védője, Gerard Piqué utolsó hazai összecsapásán vett részt, Xavi pedig kezdőként is küldte őt pályára. A vezetést már […]

Vannak olyan mérkőzések, igaz nem sok, ahol a tét csak másodlagos, a két csapat figyelmét ugyanis egy másik cél, történés köti le. Azt hiszem ez volt igaz a Barcelona és az Almería összecsapására, ahol a katalánok legendás védője, Gerard Piqué utolsó hazai összecsapásán vett részt, Xavi pedig kezdőként is küldte őt pályára.

A vezetést már a 7. percben megszerezhette volna a Barcelona, melynek egy kezezés után büntetőt ítélt Pablo González Fuertes. A labda mögé Lewandowski állt, lövése azonban a kapufáról kifelé pattant, maradt tehát a 0-0. Hiába a rengeteg kapura lövés, az óriási labdabirtoklási fölény, gól nem született az első játékrészben.

A második félidő 48. percében aztán megtört a jég, Dembélé tört befelé, akit az almeríaiak nem támadtak, hagyták lőni, ő pedig köszönte szépen és bevette Fernando Martínez kapuját. A folytatásban sem állt le a helyzetek kidolgozásával a Barça, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A 62. percben Jordi Alba játszotta középre a labdát, Ansu Fati pedig közelről vette célba a kaput, Martínez védeni tudott, fogni azonban nem tudta a labdát csak ütni, ami így Frenkie de Jong elé került. A holland középpályás higgadt maradt és ő már értékesített a helyzetet, ezzel lezárva gyakorlatilag az összecsapást.

Az eredmény az utolsó félórában már nem változott, Gerard Piqué így győzelemmel búcsúzhat a Camp Nou-tól, amelyet az otthonának titulált a lefújást követő beszédében. A katalánok legendája ezen kívül megszellőztette visszatérésének gondolatát is.

Köszönünk mindent, Geri!

A mérkőzés videós összefoglalója:

FC Barcelona – UD Almería 2-0

További tartalmak: