Xavi: „A futball ma csak másodlagos volt”

Visszafogott örömmel nyilatkozott a Cádiz elleni 4-0-ás győzelmet követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner elmondta, elégedett a játékosaival, azonban hiányzott a pontosság a pálya utolsó harmadában, ami meglehetősen nehézzé tette számukra a mérkőzést. „Fontos győzelmet arattunk egy rendkívül nehéz terepen, a három megszerzett pontnak köszönhetően pedig a tabella élére ugrottunk. Az első félidőben […]

Visszafogott örömmel nyilatkozott a Cádiz elleni 4-0-ás győzelmet követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner elmondta, elégedett a játékosaival, azonban hiányzott a pontosság a pálya utolsó harmadában, ami meglehetősen nehézzé tette számukra a mérkőzést.

„Fontos győzelmet arattunk egy rendkívül nehéz terepen, a három megszerzett pontnak köszönhetően pedig a tabella élére ugrottunk. Az első félidőben nem tudtunk annyi helyzetet kialakítani, mint szerettünk volna, ennek ellenére elégedett vagyok mindenkinek a munkájával, bárki is volt a pályán, különbséget nem igazán éreztem a játékunkban. Jó formában vagyunk, örülünk ennek az eredménynek. A korai gól az ilyen meccseken kulcsfontosságú jelentőséggel bír, Raphinha kapufája, ha csak néhány centivel beljebb megy, vélhetően egy teljesen más meccset látunk. Türelemmel kellett ezt követően játszanunk, hiányzott azonban az utolsó passzoknál a pontosság.

Az eredmény jó, de bőven van hová fejlődnünk még.

„Rotáció? A szezon még roppantul hosszú, mindenki teljes erőbedobással dolgozik a mérkőzéseken és az edzéseken is. Jól kell elosztanod a perceket mindenki között, máskülönben felütik majd a fejét a sérülések, illetve a srácok fejben is fáradtak lesznek, nem jönnek majd úgy a megoldások, ahogyan kellene… Nem a Bayern miatt rotáltam ennyit, a keddi meccs nélkül is hasonlóan cselekedtem volna.”

„Nem tudtuk eleinte pontosan, mi is történt. Valaki azt mondta, hogy összeesett, mások szívinfarktusra gyanakodtak. Szerencsére sikerült újraéleszteni, így azt a döntést hoztuk, hogy folytatjuk a meccset. Egy emberi életről beszélünk, aminek mindig a futball felett kell állnia. Szerencsére nem történt tragédia, a mérkőzést pedig nem kellett felfüggeszteni. A legjobbakat kívánjuk a szurkolónak, reméljük minél gyorsabban felgyógyul majd. A futball ma másodlagos volt.”

További tartalmak: