HIVATALOS: Aubameyang a Chelsea játékosa!

Röviddel éjfél után az FC Barcelona és a Chelsea is bejelentette hivatalos oldalán, hogy a két klub mindenben megállapodott egymással a gaboni csatár, Pierre-Emerick Aubameyang átigazolásáról. Aubameyang télen, szintén az átigazolási időszak utolsó napján, érkezett a Barcelonához, az elkövetkezendő hónapokban pedig óriási közönségkedvenccé vált nyitott stílusa és góljai miatt. A gaboni vipera 24 mérkőzésen lépett […]

Röviddel éjfél után az FC Barcelona és a Chelsea is bejelentette hivatalos oldalán, hogy a két klub mindenben megállapodott egymással a gaboni csatár, Pierre-Emerick Aubameyang átigazolásáról.

Aubameyang télen, szintén az átigazolási időszak utolsó napján, érkezett a Barcelonához, az elkövetkezendő hónapokban pedig óriási közönségkedvenccé vált nyitott stílusa és góljai miatt. A gaboni vipera 24 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, ezeken 13 gólig és 1 gólpasszig jutott, oroszlánrészt vállalva a BL-indulás kiharcolásából.

A kiszivárgott hírek alapján Aubameyang fizetése erre a félévre meglehetősen kevés volt, csak így sikerülhetett regisztrálni, az új szezontól azonban jelentősen emelkedett volna a bére, többek között ez is egy fontos tényező volt amellett, hogy a klubnak meg kellett válnia tőle. A másik nyilvánvalóan Memphis Depay maradása volt, ketten együtt ugyanis sokan lettek volna a támadósorba, mivel a holland játékos Juventusba szerződése kudarcba fulladt, egyértelmű volt, hogy a Barcelonának meg kell állapodnia a Chelsea-vel Aubameyang kapcsán. Sokáig úgy tűnt, hogy Marcos Alonso része lesz az üzletnek, végül azonban tisztán 12 millió eurót fizetett érte a Chelsea, Alonso pedig felbontotta a szerződését, így egymástól függetlenül cseréltek csapatot ők ketten.

Köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk, Auba!

További tartalmak: