Hivatalos közlemény várható hamarosan Geyse ügyében

Az FC Barcelona Femení kedden este 9-0-ra legyőzte az Osasunát a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében. Az öröm azonban hamar átcsapott kétségbeesésbe, a katalánok brazil támadója, Geyse ugyanis nem lehetett volna a pályán, mivel kiállították a tavalyi szezon utolsó kupameccsén. Zseniális játékot mutatott a Femení kedden este az El Sadarban. Bruna Vilamala triplázott, Salma Paralluelo és Aitana […]

Az FC Barcelona Femení kedden este 9-0-ra legyőzte az Osasunát a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében. Az öröm azonban hamar átcsapott kétségbeesésbe, a katalánok brazil támadója, Geyse ugyanis nem lehetett volna a pályán, mivel kiállították a tavalyi szezon utolsó kupameccsén.

Zseniális játékot mutatott a Femení kedden este az El Sadarban. Bruna Vilamala triplázott, Salma Paralluelo és Aitana Bonmatí pedig dupláig jutottak. Rajtuk kívül még Mariona és Geyse iratkoztak fel az eredményjelzőre. Itt külön ki kell emelni sajnos Geyse nevét, aki tavaly nyáron érkezett a Madrid CFF csapatától. A brazil csatárt még madridi játékosként állították ki második sárgával a tavalyi szezonban, a Sporting Huelva ellen, eltiltását pedig most, az Osasuna ellen kellett volna letöltenie. Az egészre a mérkőzés után néhány perccel derült fény, a klub és a játékosok pedig azóta nem nyilatkoztak, egyedül Jonatan Giráldez vezetőedző mondott néhány szót az eset kapcsán a sajtótájékoztatón.

Giráldez közölte, hogy a klub nem tudott az eltiltásról, mivel a Spanyol labdarúgó-szövetség (RFEF) oldalán nem szerepelt semmilyen információ ezzel kapcsolatosan, hiába nézték meg a mérkőzés előtt. Hozzátette, a szövetség hanyag munkáját nem rajtuk kellene leverni. Röviddel ezt követően az Osasuna hivatalos közleményben jelezte: megóvja az eredményt és panaszt nyújt be a Barcelona ellen, Geyse ugyanis nem lehetett volna a pályán.

A ‘Mundo Deportivo’ legfrissebb információi szerint a klub javában dolgozik az ügy kivizsgálásán, amikor pedig végeztek vele, közleményt bocsátanak majd ki.

Nem a Barcelona volt az egyetlen kedden, mely benézte

Szintén kedden tartották a Sevilla-Villarreal összecsapást, amelyen a Barcelonához hasonló eset történt. Ott az andalúzok középpályása, Nagore Calderónnak kellett volna letöltenie eltiltását, ám erről a Sevilla sem kapott értesítést a szövetségtől. A Villarreal, mely szintén vereséget szenvedett, ugyancsak megtámadta az eredményt a meccs után.

További tartalmak: