Koundé: „Ez nem egyének kérdése, hanem a csapaté”

Először látogat az Old Traffordra a Barcelona nyáron szerződtetett játékosa, Jules Koundé. A 23 éves védő volt Xavi partnere a szerda esti sajtótájékoztatón, ahol többek között a mérkőzések mentális oldaláról is kérdezték őt az újságírók. A Unitedről „Egy nagyon szervezett és erős csapat lett a Manchesterből, teljesen mások már, mint akkor, amikor még a Sevilla […]

Először látogat az Old Traffordra a Barcelona nyáron szerződtetett játékosa, Jules Koundé. A 23 éves védő volt Xavi partnere a szerda esti sajtótájékoztatón, ahol többek között a mérkőzések mentális oldaláról is kérdezték őt az újságírók.

A Unitedről

„Egy nagyon szervezett és erős csapat lett a Manchesterből, teljesen mások már, mint akkor, amikor még a Sevilla játékosaként találkoztam velük. Holnap egy nagy lépést tehetünk előre, izgatott vagyok a meccs miatt.”

Először játszik az Old Traffordon

„Igen, való igaz, ez lesz az első fellépésem itt, ebben a történelmi és csodálatos stadionban. Azzal a céllal érkeztünk Angliába, hogy nyerjünk, meg akarjuk nyerni ezt az összecsapást. Egy lépéssel messzebbre kell lépnünk, mint az odavágón. Az európai sorozatok mindig nagy kihívást jelentenek, az Európa Ligában is rendkívül kemény csapatok vannak. A védelmünk kulcsfontosságú a szezon eleje óta, jól végezzük a munkánkat a bajnokságban, de az európai meccsek is jól mutatják, bőven van még mit előre lépnünk. Kihívás számunkra, hogy hozzuk le a meccset kapott gól nélkül.”

Az Európa Ligáról

„Meg akarjuk nyerni az Európa Ligát, ezzel a vággyal kell holnap pályára lépnünk. Szerintem sikerülhet ezúttal nyernünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy mennyire nehéz lesz. Intenzív játékra lesz szükségünk, kulcsfontosságú lesz, mennyire tudjuk hatékonyan letámadni őket, mennyi labdát tudunk a kapujuk előtt megszerezni. A United egy nagy, történelmi csapat, komoly feladat legyőzni őket.”

Jobbhátvédet és középhátvédet is játszik

Ronald és Én is váltogatjuk a pozíciónkat, erről pedig az edző dönt. Ez csapatmunka, nem csak a kapusról és a négy védőről van szó, hanem mindenkiről. Mindenkinek ki kell vennie a részét a támadásból és a védekezésből is. Mindannyiunknak el kell végeznie a maga feladatát, így lesz ez holnap is. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb Barçát látjuk majd holnap.

Mennyire érzi a nyomást az európai sorozatokban?

„Valóban nagyobb nyomás nehezedik itt ránk, mint odahaza, elvégre több kulcsfontosságú meccset játszunk. A nagy meccseken érthetően nagyobb nyomás van rajtunk, de mi többre és többre vágyunk, nagyon hiszek a csapatban, hogy sikerül megugranunk ezt az akadályt.”

Az első percek az Old Traffordon

„Óriási a hangulat ebben a stadionban, mi azonban nem engedhetjük meg, hogy magával ragadjon ez a hangulat minket. Az első perctől kezdve koncentráltan kell játszanunk, pontosan tudjuk ugyanis, hogy nagyon gyorsan bajba kerülhetünk, ha nem így teszünk. A legjobb formánkra lesz szükség, kezünkbe kell vennünk a meccs irányítását. Fontos az első pár perc, de nem gondolom, hogy döntő lesz.”

Rutintalan még a csapat rangos ellenfél ellen

„Nem tudom, hogy így van-e vagy sem. Elképzelhető, hogy néhány szituációban megmutatkozik ez, mint például kezelni bizonyos helyzeteket mentálisan, ilyen például a mérkőzés hatékony kezdése. Nekünk azonban nem célunk az, hogy túléljük az első pár percet, mi azonnal kontrollálni akarjuk az összecsapást. Ugyanakkor azt is hiszem, hogy az nem tapasztalat kérdése, ha elveszítjük a meccs felett ideiglenesen a kontrollt, sokkal inkább a vágy, az akarat hiány ez. Ez egy olyan dolog, amiből folyamatosan tanulnunk kell. A csapatot mindenesetre motiváltnak látom.”

Aggodalom? Nincs bennünk ilyen érzés. Mi csak szeretnénk kimenni a pályára, játszani egy jó meccset, és nyerni. Nagy kihívás, de semmi több.

A játékvezető döntései

„Szerintem ötven-ötven ez. A játékvezető úgy ítél, ahogyan ő a legjobbnak látja.”

További tartalmak: