Louis van Gaal tanácsadóként visszatér az Ajaxhoz

Louis van Gaal minden idők egyik legsikeresebb klubmenedzsere. Több mint húsz nemzeti és nemzetközi elismerést zsebelt be csapataival, többek között a Bajnokok Ligáját is, amit 1995-ben hódított el az Ajax kispadján.

Nagy erőkkel zajlik az Ajax felsővezetésének átszervezése, ennek egyik lépése Louis van Gaal visszatérése, aki bár vezetőedzői feladatokat már nem vállal, tanácsaival segíti a klub felügyelőbizottságának munkáját a futballal kapcsolatos kérdésekben. A hírről a napokban hivatalos közlemény formájában számolt be az Ajax.

Hozzáteszik, a november 17-i, pénteki éves közgyűlésen döntés születik Michael van Praag és Leo van Wijk kinevezéséről is. Van Praag ebben az esetben a felügyelőbizottság elnöke is lesz. Róla azt kell tudni, hogy 1989 és 2003 között, az Ajax egyik legsikeresebb időszakában volt a klub elnöke. Van Wijk eközben korábban a felügyelő bizottság tagja volt.

„Segíteni akarok az Ajaxnak. Életemet túlnyomó részét jelenleg Portugáliában töltöm, és ez jól kombinálható külső tanácsadói szerepemmel. Hajlandó vagyok futballtudásomat felajánlani a felügyelőbizottságnak, különösen Leo van Wijk és Michael van Praag kinevezése esetén. Meg kell találnunk az utat vissza a csúcsra, ehhez pedig mindannyian kellünk” – nyilatkozta a 72 esztendős szakember, aki Bajnokok Ligáját nyert edzőként az amszterdamiakkal, emellett három cikluson át irányította a holland válogatottat.

További tartalmak: