Sergi Roberto újabb egy évvel hosszabbított

Az FC Barcelona pénteken délután hivatalos oldalán közölte: saját nevelésű középpályása, Sergi Roberto további egy évvel, 2024-ig hosszabbított a katalán klubbal. A kontraktus további egy évvel megtoldható, amennyiben a felek úgy kívánják. Hosszú hetek óta arról ír a sajtó, hogy Xavi Hernández ragaszkodott Sergi Robertóhoz és arra kérte a klubot és a játékost is, hogy […]

Az FC Barcelona pénteken délután hivatalos oldalán közölte: saját nevelésű középpályása, Sergi Roberto további egy évvel, 2024-ig hosszabbított a katalán klubbal. A kontraktus további egy évvel megtoldható, amennyiben a felek úgy kívánják.

Hosszú hetek óta arról ír a sajtó, hogy Xavi Hernández ragaszkodott Sergi Robertóhoz és arra kérte a klubot és a játékost is, hogy állapodjanak meg egy új szerződésben. Ez végül most pénteken hivatalosan is megtörtént, a középpályás további egy évig még biztosan marad a katalánoknál.

Sergi 13 évvel ezelőtt debütált a Barcelonában, még Pep Guardiola edzősködése alatt. Az itt eltöltött 339 mérkőzésén rengeteg poszton szerepelt már az eredetileg támadó középpályás. Luis Enrique alatt lett belőle igazán jobbhátvéd, Xavi Hernández azonban ismét inkább a pálya közepén számol vele. Az évek előrehaladtával aztán megválasztották a csapat egyik kapitányává is.

A középpályás hosszabbítása kapcsán a klub hivatalos csatornájának nyilatkozott:

„A Bajnokok Ligájában a Santiago Bernabéu stadionban debütáltam, még 18 évesen… most pedig már 31 vagyok. Örökké a Barcelona szerelmes maradok, 14 évesen érkeztem ehhez a klubhoz, és nagyon boldog vagyok, hogy még egy ideig része lehetek életem csapatának. Amikor Xavi megérkezett, akkor épp egy műtétből lábadoztam, hosszú időre kiestem, de megnyugtatott azzal, hogy bízik bennem ennek ellenére is. Azt mondta, hogy segítségére lehetek a csapatnak. Ez a beszélgetés nagyon sokat segített nekem, megnyugtatott. Nagyon örülök, hogy ő az edzőm. Közös az utunk a klubbal, és most itt vagyunk. Innentől kezdve minden erőnkkel azon kell dolgoznunk, hogy minél jobban zárjuk a szezont.”

„Amikor fiatal voltam, mindig követtem Iniesta, Xavi, Busquets, Puyol és Piqué tanácsait, akik segítettek nekem. Most én vagyok az egyik legrutinosabb a csapatban, így ezúttal én támogatom a nálamnál fiatalabbakat. Sok példaképem volt a Barçában, szerencsésnek érzem magam, hogy egy csapatban játszhattam velük. Mindig is azt az utat akartam követni, amelyet ők: sok éven át támogatni életem csapatát. Ott voltam akkor is, és itt vagyok most is. Tudom, hogy mennyire nehéz bekerülni az első csapatba, de bátorítom azokat a fiatalokat, akik még az útjuk elején járnak. Ha elég keményen dolgoznak, akkor igenis valóra válthatják álmukat. Remélem, hogy a La Masiaból még több fiatal kerül majd fel, mint ahogyan az történt velem is.

További tartalmak: