Alemany és Jordi Cruyff búcsúzik, Deco veheti át a helyüket

Beigazolódtak a pletykák, Mateu Alemany után a Jordi Cruyff sportigazgató is búcsút int a szezon végén a Barcelonának. A klub a hírt kedden délután közölte hivatalos felületein, indoklásnak hasonlót adtak meg, amit Alemany esetében is: új karrierlehetőség. Furcsa dolgok történnek az utóbbi hetekben az FC Barcelona vezetőségében. Az egész kezdődött azzal, hogy a második Laporta-éra […]

Beigazolódtak a pletykák, Mateu Alemany után a Jordi Cruyff sportigazgató is búcsút int a szezon végén a Barcelonának. A klub a hírt kedden délután közölte hivatalos felületein, indoklásnak hasonlót adtak meg, amit Alemany esetében is: új karrierlehetőség.

Furcsa dolgok történnek az utóbbi hetekben az FC Barcelona vezetőségében. Az egész kezdődött azzal, hogy a második Laporta-éra egyik, ha nem a legnagyobb sikerkovácsa, Mateu Alemany a távozás mellett döntött, és elfogadta az Aston Villa ajánlatát. A bejelentést követően rögtön érkeztek a sajtóhírek a sportszakmai stáb egy másik fontos tagjáról, Jordi Cruyff-ról, aki állításuk szerint erősen fontolgatta a távozást. Mint kedden kiderült, a hírek igaznak bizonyultak, Cruyff szintén a távozás mellett döntött, az okokról azonban, mint az ilyen helyzetekben mindig, csak találgatni lehet. A klub mindenesetre mindkét közleményben egy új karrierlehetőségről ír, hogy ez mennyire fedi a valóságot, nem tudni. Cruyff 2021 szeptembere óta dolgozott a katalánoknak.

A nemzetközi sajtó természetesen már tudni véli Alemany és Cruyff helyettesét, egybehangzóan Decót mondják befutónak, aki Laporta jó barátja, és leginkább a brazil, illetve a portugál piacon mozog otthonosan. A klub egykori középpályása jelenleg egy ügynöki irodánál dolgozik, először itt kell felbontania a szerződését, csak ezt követően vállalhat munkát a Barcelonánál, ahol a kiszivárgó hírek alapján egymaga vállalná magára a fent említett két úriember feladatát. Fabrizio Romano legfrissebb hírében arról számol be, hogy a felek között már rendkívül előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások, hamarosan tehát pont kerülhet az ügy végére.

 

További tartalmak: