Három gólt szereztek, mégsem nyertek: Granada – Barcelona 2:2

Újabb pontvesztés, újabb sérülés. Nem tudott nyerni a Barcelona a Granada vendégeként, akik lassan egyfajta mumusai lesznek a katalánoknak.

Nem várt egyszerű feladat vasárnap este a Barcelonára, mely már jó ideje nem győzni jár a Granada otthonába. Nos, ez a sorozat tovább folytatódott, ezúttal sem tudott nyerni ugyanis Xavi együttese. A pontvesztésen túl egy komoly áldozatot is szedett az összecsapás, egy szerencsétlen ütközésben ugyanis térdsérülést szenvedett a védelem alappillére, Jules Koundé.

A hazaiak már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert. A fiatal támadó, Bryan Zaragoza rendkívül megnehezítette a védők dolgát. Egy kiváló letámadást követően már az 1. percben vezetést szereztek a piros-fehérek, Zaragoza lőtt higgadtan gólt. Ezt követően a Barcelona magához ragadta a kezdeményezést, több helyzetet is kialakítottak Xaviék, ehhez képest egy újabb védelmi megingást követően jött a granadaiak második gólja, ismét csak Zaragoza köszönt be. A félidő hajrájában végre siker koronázta a Barça egyik támadását, Lamine Yamal vette be Andre Ferreira kapuját, ezzel még a szünet előtt megfelezte hátrányát a csapat.

A szünetet követően támadásban maradt természetesen a Barcelona, jöttek a helyzetek Ferreira azonban állta a sarat. Végül a 85. percben csereként pályára lépő Sergi Robertónak sikerült az egyenlítés. A gólt több granadai műesés előzött meg, a játékvezető egyik alkalommal sem fújt a sípjába, Baldé kapta a labdát a szélen, aki jól játszotta meg a középen érkező középpályást. 

Az utolsó pillanatokban még egy harmadik gólt is szerzett a Barcelona, ezúttal João Félixnek köszönhetően, ám ezt les miatt érvénytelenítette a videóbíró. A helyzet faramucisága, hogy nem a portugál támadó helyezkedett a passz pillanatában előrébb az utolsó védőnél, hanem Ferrán Torres, aki a beívelésre felugrott középen, ezzel pedig a játékvezetés szerint megzavarta a kapust, ami így szabálytalan.

Két újabb pont eldobva, a védelem egyik legfontosabb tagja lesérült, a csapat pedig már csak a harmadik helyen áll, három pontra a Real Madridtól, egyre pedig a Gironától. Folytatás két hét múlva az Athletic Bilbao ellen, hazai pályán.

További tartalmak: