Iñigo Martínez: Irányítani akarom a védelmet

A Barcelona friss igazolása a klub hivatalos csatornájának nyilatkozott a leigazolását követően.

Az FC Barcelona friss igazolása, Iñigo Martínez nyilatkozott a klub hivatalos csatornájának. A 32 esztendős játékos nagyon motiváltan érkezik Katalóniába, a célja pedig egyértelmű: minél több kupát nyerni a csapattal.

„Nagyon lelkes vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön az idény. Minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy segítsem a csapatot, remélem minden a legjobban alakul. Rengeteget jelent számomra ez az átigazolás, a Barcelona egy nagyszerű klub. Sok-sok év telt el, de végül sikerült megtennem azt a bizonyos nagy ugrást a karrieremben, amire minden játékos vár.”

„Imponáló volt számomra, hogy a Barcelona az első perctől kezdve bízott és hitt bennem. Ezt a bizalmat szeretném a pályán meghálálni, mindent megteszek majd azért, hogy minél több címet nyerjünk a következő idényben. Nem egyszerű kupákat nyerni, sok munkát igényel, de hiszem, ha jó formában leszünk és megfelelően csináljuk a feladatunkat, akkor sikerülhet. A tavalyi szezon a legjobb példa erre.”

Elég tapasztalt játékos vagy, hosszú évek óta játszom már, így nincs kétségem afelől, hogy segítségére tudok lenni a csapatnak. Komoly rutinnal rendelkezem, a célom az, hogy irányítsam majd a védelmet. Imádom ezt, és biztos vagyok benne, hogy jól fog menni.

„Óriási dolog, hogy Xavi alatt játszhatok majd. Aktív játékosként is folyamatosan figyeltük és csodáltuk a játékát. Már akkor is nagyon odafigyelt mindenre, edzőként pedig szintén így tesz, amit személy szerint csodálatosnak tartok.”

További tartalmak: