Xavi: Aubameyang egyelőre a mi játékosunk, meglátjuk a folytatást

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi megtartotta a Real Sociedad elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. A tréner némileg csalódott a keret körüli bizonytalanságok miatt, így nem ellenezné, ha nem szeptember 1. lenne az utolsó nap, hanem minden bajnokság kezdetének dátuma. Koundé helyzete „Nem tudok semmit egyelőre Koundé regisztrációjáról, nem tehetünk mást, várunk. Fantasztikus játékos, remek a labdával, […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi megtartotta a Real Sociedad elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. A tréner némileg csalódott a keret körüli bizonytalanságok miatt, így nem ellenezné, ha nem szeptember 1. lenne az utolsó nap, hanem minden bajnokság kezdetének dátuma.

Koundé helyzete

„Nem tudok semmit egyelőre Koundé regisztrációjáról, nem tehetünk mást, várunk. Fantasztikus játékos, remek a labdával, kiváló igazolás a számunkra. Ami a pozícióját illeti, középhátvédként számítok rá, ahhoz azonban, hogy regisztrálni tudjuk, el kell adnunk néhány játékost.”

Aubameyang és Memphis távozása

„Auba helyzete Koundé esetéhez hasonlóan bizonytalan, jelenleg a mi játékosunk, fontos a számunkra, a folytatás kiderül a későbbiekben… Jelenleg még Auba és Memphis is itt van, ha komoly ajánlat jön értük, akkor meglátjuk, hogyan lépünk erre. Most mindenesetre a legfontosabb, hogy regisztrálni tudjuk Koundét. Hol szükséges erősíteni? Nagyon világos tervvel rendelkezem, amivel a vezetőség tisztában van. Még van időnk. Jobbhátvéd poszt? Szerettük volna megszerezni Azpilicuetát, sajnos nem sikerült. Monitorozzuk a piacot az esetleges lehetőségek kapcsán, továbbá vannak olyan játékosaink, akik képesek adaptálódni ehhez a poszthoz. Pablo Torre? Egy kölcsön nem lenne rossz a számára.

Dest? Pontosan ismeri a helyzetét.

Busquets kiállítása

„Kessié, Frenkie és Pjanić is képes arra, hogy helyettesítse Busit.”

Ferrán közel a visszatéréshez

„Ferrán remekül dolgozott a héten, maximálisan elkötelezett és rendkívül koncentrált. Kulcsjátékos a számunkra. Leginkább szélsőként tekintek rá, ugyanakkor megvan a képessége ahhoz, hogy középen is játsszon, elég gólerős.”

Álex Baldé helyzete

„Baldé fantasztikus játékos, kiváló előszezont futott, abszolút számolok vele, mint Jordi versenytársa.”

Az átigazolási időszakról

„Nem sok értelmét látom annak, hogy az átigazolási piac még szeptember 1-ig nyitva áll, csak problémát okoz, jobb lenne, ha a bajnokság kezdetekor véget érne.”

Frenkie de Jongról

„Frenkie egy igazi vezér számunkra, főként irányítóként látom őt a csapatban, de tud védekező középpályásként is játszani, szélső hátvédként azonban egyáltalán nem számolok vele.”

További tartalmak: